Danske designsmykker – med et italiensk touch.

Birthstone Januar: Granat

Fødselsstenen for januar er Granat.

Ideen bag Birthstones, eller fødselssten som de kaldes på dansk, er at der til hver måned knytter sig en ædelsten. Fødselsstenen for januar er Granat. Granaten forbindes med viljestyrke, positivitet og lidenskab. Den repræsenterer troskab, sandhed og engagement. Granat som gave symboliserer kærlighed og beskyttelse af ens kære.

Sammensæt et personligt smykke med granat

Vores Birthstone kollektion fungerer på samme måde som charms: Du kan naturligvis købe Birthstone vedhængene separat, men de er designet til at matche med forskellige halskæder og øreringe, således at du kan sammensætte et personligt smykke. Vedhængene med granat fås i sølv og i forgyldt sølv. 

En oplagt morsdagsgave til en mor til en dreng der er født i januar, kunne være et granatvedhæng kombineret med vores Boy halskæde. En konfirmationsgave til en person der født i januar kunne være vores halskæde Cross i sølv sammen et granatvedhæng.

Granatsmykker i guld

Klik på billederne for at købe smykkerne.

Birthstone januar: Granat vedhæng med Girl halskæde i forgyldt sølv.
Granat vedhæng med Girl halskæde i forgyldt sølv.
Birthstone januar Granat vedhæng i Boy forgyldt sølv halskæde
Granat vedhæng med Boy halskæde i forgyldt sølv.
Birthstone januar: Granat vedhæng med Heart Rock halskæde i forgyldt sølv.
Granat vedhæng med Heart Rock halskæde i forgyldt sølv.
Birthstone januar: Granat vedhæng med birth cross halskæde i forgyldt sølv.
Granat vedhæng med Birth Cross halskæde i forgyldt sølv.
Birthstone Januar: Granat vedhæng med Circle of Life øreringe i forgyldt sølv.
Granat vedhæng med Circle of Life øreringe i forgyldt sølv.

Granatsmykker i sølv

Birthstone januar: Granat vedhæng med Girl halskæde i sølv.
Granat vedhæng med Girl halskæde i sølv.
Birthstone januar Granat vedhæng med Boy sølv halskæde
Granat vedhæng med Boy halskæde i sølv.
Birthstone januar: Granat vedhæng med Heart Rock halskæde i sølv.
Granat vedhæng med Heart Rock halskæde i sølv.
Birthstone januar: Granat vedhæng med birth cross halskæde i sølv.
Granat vedhæng med Birth Cross halskæde i sølv.
Birthstone januar: Granat vedhæng med Circle of Life øreringe i sølv.
Granat vedhæng med Circle of Life øreringe i sølv.

Granaternes evne til at lyse mørke op har i mange tusind år været genstand for historier og overtro. En legende beretter bl.a. at Noa brugte lanterne lavet af granater, fordi deres strålende brillans lyste mørket op. Hertil er granaten blevet symbol på lys i en bredere forstand, idet den har været brugt som værn mod mørke og uvidenhed. Granaten er også blevet brugt som smykkesten i både det gamle Egypten, Grækenland og Rom. Den store filosof Platon fik fx graveret sit portræt på en granat. Arkæologiske fund har vist, at granater har været i brug siden 3000 f.v.t. – dvs. i mere end 5.000 år. I det danske kongehus har granaten også haft sin gang i, da bl.a. Christian 5.s krone, som blev til i 1671, har granater isat.

De forskellige granattyper har forskellige navne og farver. Pyroper er dybrøde, mens almandiner er brunrøde. Spessartin er gullige / orange / brunlige / rødlige. Andradit er grønne og sorte, grossular er gulbrune og grønne, og uvarovit er helt grønne granater. Sidst men ikke mindst findes der også sorte granater, der går under navnet melanit. Fælles for dem alle er, at deres farver er dybe og klare. Derved er granat den perfekte sten for mørke januar, hvor alle trænger til lidt kulør og et strejf af forårets blomsters mange smukke farver.

Fordi granater har forskellige kemiske sammensætninger (omend de er beslægtede), så har de også en varierende hårdhed. De ligger på omkring 6,5-7,5 på Mohs’ skala (som går fra 1 til 10, hvor 10 er det hårdeste). Granater kommer som sagt i mange forskellige farver – kun blå er helt fraværende. Det er tilstedeværelsen af mangan, jern, kalium, magnesium eller krom under dannelsen af granat, der giver de forskellige farver. I sig selv er granater nemlig farveløse. Granater slibes næsten altid med facetter.

Granater er at finde mange steder i verden. USA, Indien, Kina, Rusland, Sri Lanka, Tanzania, Madagaskar, Brasilien, Tjekkiet og Spanien. Finder man granater i gamle vulkaner, er det som regel en god indikator for, at der måske også er diamanter til stede.

Birthstone vedhæng med granat