Danske designsmykker – med et italiensk touch.

Fødselssten//Birthstones smykker

En smykkesten til hver måned

Birth kollektionen består af vedhæng med smykkesten, der kan kombineres med andre smykker. Ideen bag fødselssten, eller birthstones som de også kaldes, er at der til hver måned knytter sig en ædelsten. Derfor har vi designet vedhæng med 12 forskellige smykkesten, en for hver måned på året.

Sammensæt personlige smykker med fødselssten

Vores Birth kollektion fungerer på samme måde som charms. Du kan naturligvis købe vedhængene med fødselssten separat, men de er designet til at matche med forskellige halskæder og øreringe, således at du kan sammensætte et personligt smykke. Vedhængene fås i sølv og forgyldt sølv.

Du kan selvfølgelig have mere end et Birth vedhæng i en halskæde – og kombinere med andre vedhæng.
Med din fantasi og kreativitet kan du sammensætte vedhæng og fødselssten, så smykket for den betydning og giver de følelser du synes er vigtige.

Heart Rock vedhæng i sølv med rubin vedhæng
Heart Rock vedhæng i sølv med rubin vedhæng

Giv personlige smykker til morsdag, barnedåb, konfirmation mm.

En mors-dags-gave kunne eksempelvis være vores Boy eller Girl halskæde, sammen med et birthstone vedhæng der matcher barnets fødselsmåned. En mor til to drenge kunne få en Boy halskæde med to fødselssten. En personlig gave til en kæreste kunne være vores Heart Rock halskæde sammen med en fødselssten. En smykkegave til en barnedåb eller konfirmation kunne være vores kors halskæde Cross sammen med en fødselssten.

Girl vedhæng i forgyldt sølv med birthstone vedhæng
Girl vedhæng i forgyldt sølv med birthstone vedhæng i perle, ametyst og peridot.

Find den fødselssten der passer til dig

Alle vedhæng med fødselssten

Lidt om fødselsstenenes historie

Hvis du vælger at dykke længere ned i historien om fødselssten, vil du opdage en kompleks verden, der bygger på traditioner, mytologiske sagn og historiske fortolkninger. For eksempel har folk gennem tiden ment, at fødselsstene bringer lykke og held til dem, der bærer de smukke sten som smykker eller har stenene liggende i sin lomme.

Fødselsstenene blev i starten af det første århundrede forbundet med de tolv stjernetegn, og senere blev fødselsstenene kædet sammen med de tolv måneder. Dengang mente man, at hver fødselssten havde specielle egenskaber, der kun virkede, når man bar dem på den rette måned på året. Derfor var det vigtigt at bære en ny sten hver måned, og der var tradition for, at man ejede alle tolv fødselssten. Det var dog langt fra alle, der havde råd til at købe alle fødselsstenene, og derfor ændrede det sig med tiden til, at man kun gik med sin egen fødselssten.

Gennem tiden og rundt om i verden har de tolv måneder haft tilknyttet forskellige ædelsten. Men i 1912 vedtog de amerikanske juveler en liste over månedernes ædelsten. Det er også den liste, som de fleste går ud fra i dag i Vesten. Men hvis du søger rundt omkring på internettet og i bøger, vil du ofte opleve, at der er forskel på, hvilke ædelsten der bliver forbundet til de forskellige måneder. Faktisk er der også tit forskel på, hvilke egenskaber og personlighedstræk der bliver forbundet til hver ædelsten, da der gennem historien har været.